Get in Touch

Можемо розраховувати на ще один Patriot: яка країна погодилася підтримати Україну

Можемо розраховувати на ще один Patriot: яка країна погодилася підтримати Україну

Президент Румунії Клаус Йоханніс обговорив питання передачі Україні Patriot із президентом США Джо Байденом

Президент Румунії Клаус Йоханніс заявив, що він готовий до обговорення можливого відправлення ракетної системи Patriot до України. Як передає портал "Коментарі", про це пише Reuters.

Можемо розраховувати на ще один Patriot: яка країна погодилася підтримати Україну

ЗМІ зазначає, що після зустрічі з американським колегою Джо Байденом у Вашингтоні Йоханніс розповів, що протягом останніх тижнів йшла дискусія про те, хто може надати Patriot Україні.

"Президент Байден згадав про це ... під час нашої зустрічі, і я сказав, що я відкритий для обговорення. Я повинен обговорити це у Вищій раді оборони, щоб побачити, що ми можемо запропонувати, і що ми можемо отримати натомість, тому що неприйнятно залишити Румунію без протиповітряної оборони, — наголосив президент.

Як відомо, його зустріч у Білому домі відбулася вчора, 7 травня. Зустріч в Овальному кабінеті мала відзначити два десятиліття членства Румунії в НАТО. Байден навіть пожартував, що підтримував вступ Румунії до НАТО, коли був сенатором "180 років тому".

Йоханніс подякував Байдену за прийом і назвав трансатлантичний альянс "наріжним каменем нашого демократичного способу життя".

Зазначимо, раніше голова Пентагону Ллойд Остін розповів, що намагається переконати країни, які мають на озброєнні зенітно-ракетні комплекси Patriot, передати частину з них Україні.

Керівник Пентагону підкреслив, що Україна продовжує відчувати гостру нестачу систем протиповітряної оборони Patriot.

"Є країни, які мають ЗРК Patriot. Ми продовжуємо переговори з цими країнами. Я особисто розмовляв з лідерами кількох країн в останні два тижні, переконуючи їх надати Україні більшу кількість цих ППО", — розповів Ллойд Остін.




Важно

Статьи

Tags