Get in Touch

У Захарової стався "припадок" через «викорчування» російської мови в Україні

У Захарової стався "припадок" через «викорчування» російської мови в Україні

Речник МЗС країни-агресора Марія Захарова обурена тим, що в Україні відмовляються від російської мови. При цьому, на її думку, винні у цьому представники української влада, а не російські ракети

Спікер МЗС країни-агресора Марія Захарова обурилася тим, що "київський режим" із "розлюченістю" викорчовує російську мову в Україні.

У Захарової стався

Марія Захарова

"З особливим остевенінням режим Зеленського зайнятий викорчовуванням російської мови, всього того, що з цим пов’язано",

— заявила Захарова.

У цьому контексті спікер російського МЗС згадала про прийняття в Україні закону, який збільшив частку української мови до 90% на телебаченні та радіо. При цьому влада країни знизила цей поріг до 30% для телеканалів і радіостанцій, які працюють мовами нацменшин, що належать до офіційних мов Євросоюзу. При цьому російська мова активно "вичавлюється" з ефірів, обурилася Захарова.

"Вдумайтеся, до якого безумства, абсурду, розлюднення доходить київська влада",

– сказала Захарова.

При цьому вона звідкись узяла інформацію про те, що в Україні російською мовою спілкується більшість українців. Захарова стверджує, що Київ нібито порушує конституцію країни, де прописані зобов’язання щодо розвитку, використання та захисту цієї мови, наголосила представник МЗС РФ.

У свою чергу військовий Віктор Таран звернув увагу на те, що в Україні залишилося лише три школи, де викладають російську мову. При цьому, за інформацією мовного омбудсмена Тараса Кременя, до війни уроки російської мови мали 455 тис дітей, а зараз лише 770 дітей.

"За фактом замість денацифікації Путін провів дерусифікацію. Думаю, наслідки цього ми скоро побачимо та почуємо на всіх вулицях країни. Української мови буде більше у побуті та офіційних місцях",

— заявив Таран.

Нагадаймо, портал "Коментарі" розповідав про те, що школярі на тимчасово окупованих територіях хочуть вивчати українську мову.




Важно

Статьи

Tags