Get in Touch

У Лукашенка зганьбилися пропагандою військових навчань: відпрацювання "ядерних" ударів проведуть у Білорусі

У Лукашенка зганьбилися пропагандою військових навчань: відпрацювання

У Лукашенка зганьбилися пропагандою військових навчань: відпрацювання "ядерних" ударів проведуть у Білорусі

У Білорусі оголосили про раптову перевірку засобів-носіїв нестратегічної ядерної зброї. Такий наказ керівництво білоруських збройних сил нібито отримало від самопроголошеного правителя країни Олександра Лукашенка у день початку перевірки, 7 травня.

Про це свідчать повідомлення в офіційних ресурсах міноборони Білорусі. Цей захід білоруси почали практично синхронно з аналогічною перевіркою в РФ, проте над потугами цієї нової "ядерної держави" насміхаються навіть російські пропагандисти.

Так, згідно із заявою міністра оборони Білорусі Віктора Хреніна, наказ розпочати перевірку коштів-носіїв нестратегічної ядерної зброї Лукашенко нібито віддав 7 травня.

"Сьогодні було отримано розпорядження від Головнокомандувача Збройних сил Республіки Білорусь на проведення раптової перевірки сил та засобів носіїв нестратегічної ядерної зброї... Перевірку буде проведено відповідно до регламенту часу, встановленого Головнокомандувачем. У ході її буде перевірено весь комплекс заходів від планування, підготовки та застосування ударів тактичними ядерними боєприпасами", – заявив Хренін.

За його словами, перевіряти білоруси мають намір готовність до виконання завдань із призначення дивізіону оперативно-тактичного комплексу "Іскандер" та ескадрильї літаків Су-25.

Тим часом начальник Генерального штабу Збройних сил, перший заступник Хреніна Віктор Гулевич заявив, що в рамках проведення перевірки частину сил і засобів авіації перекинули на запасний аеродром. Літаки, не без гордості зазначив чиновник, примудрилися здійснити переліт.

"У рамках цього заходу здійснено перебазування частини сил та засобів авіації на запасний аеродром. З наступним перебазуванням технічного складу ми приступимо до питань відпрацювання підготовки до застосування нестратегічної ядерної зброї. Поки що на даний момент призначені екіпажі успішно виконали завдання з перельоту. Зараз контролюватимемо, як будуть здійснюватися всі інші заходи", – сказав Гулевич.

Пропагандисти Білорусі супроводили його коментар цікавим відеорядом, який розсмішив навіть російських пропагандистів.

Так, пропагандист із РФ, який позиціонує себе як військовий льотчик у минулому і веде нині канал Fighterbomber, звернув увагу на те, що співробітники МО Білорусі, які готували відео до публікації, навіщось місцями заблюрили паливні баки на літаках.

"Білорусь синхронно з Росією, я навіть сказав би, з випередженням почала перевірку/тренування своїх ядерних носіїв у вигляді Су-25 і навіщось зафарбувала їм надсекретні підвісні паливні баки. Причому на половині кадрів замазала, а на половині ні. Якийсь чи то хитрий план, чи дівчинка-дизайнерка проникла і сюди, я хз", – познущався з некомпетентності співробітників міноборони Білорусі пропагандист із РФ.

Він продовжив кепкувати з бравих вояків Лукашенка.

"Терміново переробити. Замазати баки на всіх кадрах. І зробити уточнення, що бомби зі спецбч (спеціальною бойовою частиною, – Ред.) лежать у них. Приховано. Ну або сказати, що нині ядрьоні бомби пиляють у формфакторі баків, щоб ворог не здогадався. Ну шо ж ви як Лаос, брати", – написав Fighterbomber.

Відпрацювання  qkxiqdxiqdeihrant

Автори каналу "Беларускі Гаюн" також запідозрили, що маніпуляції з блюром та підвісними паливними баками Су-25 пояснюються тим, що білоруські силовики спробували створити атмосферу, що Білорусь і справді стала "ядерною державою".

"На відео, знятому пропагандистами ВоєнТВ на аеродромі "Мачулищи", можна помітити посадку штурмовика Су-25. Крім бортового номера, на відео навіщось були заблюрені і підвісні паливні баки (ППБ). Примітно, що на частині кадрів ППБ були заблюрені, на інших — ні. Мабуть, монтажери ВоєнТВ таким нехитрим способом вирішили створити в аудиторії відчуття, що штурмовики ВПС РБ вже ось-ось вилітають, аби застосовувати за прямим призначенням ядерні боєприпаси", – припустили автори каналу.

Відпрацювання




Важно

Статьи

Tags