Get in Touch

В Ізраїлі представили нову систему ППО Red Sky: може знищити БпЛА на відстані 7 км

В Ізраїлі представили нову систему ППО Red Sky: може знищити БпЛА на відстані 7 км

В Ізраїлі представили нову систему ППО Red Sky: може знищити БпЛА на відстані 7 км

До складу Red Sky входить засіб РЕБ Redrone, призначений для виявлення, ідентифікації, локалізації та нейтралізації БпЛА.

Компанія Elbit Systems (Ізраїль) представила нову систему протиповітряної оборони, яка може справлятися з погрозами, що знаходяться на відстані 7 км та на висоті 4,5 км, передає Interesting Engineering.

До складу Red Sky входить Redrone — засіб радіоелектронної боротьби (РЕБ), призначений для виявлення, ідентифікації, локалізації та нейтралізації БпЛА. Система РЕБ включає радар DaiR, датчики Signal Intelligence (SIGINT), радіочастотний глушник та електрооптичне корисне навантаження COAPS-L. Радіолокаційна система здатна виявляти кілька цілей одночасно. Також вона здатна відстежувати різні об’єкти, а не лише БпЛА. Її "глушилка" може вивести з ладу будь-який дрон, що знаходиться в радіусі дії радарів.

Red Sky – це тактична система протиповітряної оборони малої дальності. Її використовують для забезпечення захисту від повітряних загроз на малій висоті. Розроблена для виявлення, порушення та нейтралізації БПЛА система забезпечує надійну картину повітряної обстановки в режимі реального часу і може запобігти проникненню ворожих дронів.

Ізраїльська компанія нещодавно підписала контракт на суму близько 50 мільйонів доларів на постачання системи ППО міжнародному замовнику. У рамках контракту Elbit Systems поставить дві системи Red Sky, запропонувавши комплексне рішення, що поєднує можливості м’якого та жорсткого захисту.

Elbit Systems також пропонує систему знищення цілей із бойовими модулями на дистанційному управлінні та турелях. Йдеться про TORC 30, що включає інфрачервоні ракети, зенітну гармату з частотою стрільби до 600 пострілів за хвилину. Бійці зможуть дистанційно керувати 30-мм гарматою Rheinmetall MK30-2/ABM, встановленою на бронемашині.

Red Sky також налаштована використання всіх можливостей ракети ПЗРК. Система може бути модифікована для запуску таких ракет, як ГРІМ, ІГЛА-С, СА-16/14, "Містраль" або "Стінгер". А функція "розумної стрільби" дасть змогу атакувати ціль лише після її перевірки. Рішення також забезпечує можливість встановлення перешкод БпЛА.

Red Sky також пропонує можливість безпечного приземлення ворожого дрону. Працює цілодобово та за будь-яких погодних умов.

Враховуючи зростаюче використання БпЛА по всьому світу у військових конфліктах, ця система може виявитися великою підмогою у захисті від повітряних загроз. Вона також може стати недорогою альтернативою порівняно з іншими системами ППО та ракетами, які використовуються в даний час.




Важно

Статьи

Tags