Get in Touch

Польща почала повертати ухилянтів в Україну – Західне управління ДПСУ

Чоловік у військовій формі затримує чоловіка в чорному одязі

Польські прикордонники повернули Україні двох чоловіків, які незаконно перетнули польсько-український кордон , щоб уникнути загальної мобілізації.Про це повідомляє Західне управління ДПСУ у "Фейсбуці".

"Чоловіки не полишають спроб незаконно потрапити до Польщі. Проте їх все одно повертають в Україну", — йдеться в дописі ДПСУ.

Повідомляється, що у неділю, 5 травня, українські прикордонники помітили біля польсько-українського кордону чоловіка. Коли той побачив працівників Державної прикордонної служби, то почав тікати, а згодом для того, щоб перетнути державний кордон чоловік вирішив переплисти річку.Прикордонники негайно сповістили про ситуацію польських колег, які знаходилися на іншому березі річки, де працівники Прикордонної варти Республіки Польща згодом затримали ухилянта.

Виявилось, що затриманий є 31-річним жителем Сумщини. Через відсутність легальних підстав для виїзду за кордон у період воєнного стану, він обрав незаконний шлях. Однак, перебування в Польщі виявилося короткочасним, адже польські прикордонники повернули ухилянта в Україну. Чоловіку вручили повістку.

Подібна ситуація трапилася і з 26-річним уродженцем Донеччини, який днем раніше також намагався незаконно дістатися до Польщі. Суд вирішуватиме подальшу долю обох правопорушників. Наразі тривають заходи щодо встановлення осіб, які можуть бути причетні до незаконного переправлення громадян через кордон.

Нагадаймо, шо раніше віцепрем’єр-міністр Угорщини Жолт Шем’єн заявив, що його країна не буде передавати Україні чоловіків- біженців призовного віку.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у наших "Telegram"-овому каналі та Facebook!




Важно

Статьи

Tags