Get in Touch

Байден може знятися з президентських виборів у США: кого запропонує на заміну

Байден може знятися з президентських виборів у США: кого запропонує на заміну

Замість Джо Байдена претендувати на крісло президента США може Мішель Обама

Вже влітку Джо Байден може зробити сенсаційну заяву та зняти свою кандидатуру з президентських виборів. Президент може запропонувати висунути замість себе Мішель Обаму – дружину екс-президента США Барака Обами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише німецьке видання "Der Spiegel".

Байден може знятися з президентських виборів у США: кого запропонує на заміну

Зазначається, що у Демократичній партії США не виключають, що Джо Байден може оголосити таке рішення у серпні 2024 року під час партійного з’їзду до Чикаго.

Видання зазначило, що демократи навіть включили Мішель Обаму до своїх опитування громадської думки щодо потенційних кандидатів.

"Про жінку-президента мріє багато американців", — пише видання.

За інформацією журналістів, причиною є поважний вік Байдена — дві третини американців вважають його занадто старим для керівництва країною ще протягом чотирьох років.

Водночас, багато американців не дуже прагнуть перемоги на виборах Дональда Трампа, вік якого не набагато менший від чинного глави держави. Також свій внесок робить велика кількість справ, які зараз розглядаються судами проти політика.

Зазначимо, як показує опитування CNN, проведене SSRS серед зареєстрованих виборців, у прямому протистоянні Дональд Трамп отримав би 49% голосів на президентських виборах у США. Джо Байден, за цим опитуванням мав би 43%, що на 2% менше, ніж у січневому опитуванні.

Також опитування показало, що, дивлячись на президентство Дональда Трампа – 55% американців його вважають успішним проти 44%, які вказали на провал. У той час, як у чинного президента США Джо Байдена відсоток схвалення становить 39%, а провальним його президентство назвали 61% опитаних американців.




Важно

Статьи

Tags